Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ- Όχι στην απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος!

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ- Όχι στην απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος!

από admin

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχοντας ως πρωταρχικό μέλημά του την προστασία των ιατρών –μελών του, εξέδωσε στις 22.01.2018 Δελτίο Τύπου ζητώντας την τροποποίηση των προϋποθέσεων για την σύναψη των συμβάσεων οικογενειακών ιατρών με τον    ΕΟΠΥΥ, και εν συνεχεία στις 24.01.2018 απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να μας απαντήσει άμεσα σε καίρια ερωτήματα και να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα ζητήματα επί των νέων συμβάσεων.

Επειδή ουδεμία απάντηση λάβαμε, παρόλο που η τεθείσα από τον ΕΟΠΥΥ ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι έως την 31.01.2018, οφείλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ιατρούς – μέλη μας, εάν προβούν στην υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων.

Καταρχάς οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι όποιες ανακοινώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες γίνεται αναφορά περί του γεγονότος ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη για αποκλεισμό από το δικαίωμα συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, είναι τουλάχιστον άκαιρες. Το δικαίωμα του κάθε ιατρού να συνταγογραφεί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η όποια αντίθετη σκέψη συνιστά Casus belli!!

Περαιτέρω σημειώνουμε ότι οι διάφοροι φορείς που προβαίνουν σε αυθαίρετες ερμηνείες αναφορικά με την δυνατότητα των οικογενειακών ιατρών να αυξήσουν το εισόδημά τους κατά 1.600€, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο προσπαθεί να εγκλωβίσει του ιατρούς με την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σχέση του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ θα αποτελεί πλέον μια υπαλληλική σχέση εφόσον ο ιατρός προκειμένου να απουσιάσει ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους, οφείλει να ενημερώσει και να αιτηθεί άδεια από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημάναμε ήδη στην επιστολή μας η αμοιβή του ιατρού ανά ασθενή απάδει του ιατρικού λειτουργήματος (0,75€ ανά ασθενή), ενώ την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές!

Την ίδια στιγμή όπως προκύπτει, τα χρήματα που θα λάβουν μεικτά ανέρχονται στα 1.600€ έως 2.000€ που αντιστοιχούν σε 2250 ασθενείς. Από αυτά 30% θα αποδοθεί στον ΕΦΚΑ, 30% στην Εφορία και θα καταλογιστεί προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενο έτος. Στην ουσία απομένει ένα 10-20% προκειμένου ο ιατρός να μπορέσει να πληρώσει τα λειτουργικά του έξοδα και τις υποχρεώσεις του.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και πάλι τον απαράδεκτο περιορισμό του ηλικιακού ορίου των 65 ετών, ειδικά από την στιγμή που τέτοιος περιορισμός δεν υφίσταται ούτε για πρόσληψη στο Δημόσιο!

            Συνάδελφοι,

Οι παρούσες συμβάσεις με τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι απαξιωτικές για το ιατρικό λειτούργημα ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ! Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των ιατρών!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ           ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει