Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο ΙΣΑ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ιατρικό κόσμο της Ευρώπης διεκδικώντας κοινή επίλυση των κρίσιμων υγειονομικών προβλημάτων

Ο ΙΣΑ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ιατρικό κόσμο της Ευρώπης διεκδικώντας κοινή επίλυση των κρίσιμων υγειονομικών προβλημάτων

από admin

Την ανάγκη συσπείρωσης του Ιατρικού κόσμου της Ευρώπης, για να διασφαλιστεί η Δημόσια υγεία και να αντιμετωπιστούν τα μείζονα υγειονομικά προβλήματα που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ρεύμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησής του, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου κ. Jonitz Guenter.

Ο κ. Πατούλης τόνισε στην ανάγκη, να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την υγειονομική κάλυψη των Ευρωπαίων, με τη δημιουργία της Κάρτας Υγείας η οποία θα προβλέπει ένα βασικό επίπεδο παροχών για όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Ακόμη αναφέρθηκε στις νέες υγειονομικές ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ρεύμα και παρουσίασε τις δράσεις για τον εμβολιασμό και τη συμπλήρωση του Βιβλιάριου Υγείας παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.

Επίσης έγινε συζήτηση για τους Έλληνες γιατρούς που εργάζονται ή προτίθενται να εργαστούν στη Γερμανία και ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν ισότιμες επαγγελματικές συνθήκες και ευκαιρίες.

Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω στη φαρμακευτική πολιτική και συμφωνήθηκε να ανοίξει ο διάλογος, με την ανταλλαγή αρθρογραφίας στα περιοδικά των Συλλόγων. Ο κ. Guenter εξέφρασε την πρόθεση να υπάρξει στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και για το λόγο αυτό θα τεθεί ο αριθμός λογαριασμού του Ιατρείου, στη διάθεση όσων θα ήθελαν να συνδράμουν το έργο του.

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να συσπειρώσουμε τον ιατρικό κόσμο της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση από κοινού, των υγειονομικών προβλημάτων και τη διασφάλιση ενός βασικού επίπεδου παροχών υγείας, για όλους τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους κατοίκους των χωρών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση», επισημαίνει ο κ. Πατούλης. «Η υγεία είναι κοινό αγαθό και τα υγειονομικά προβλήματα δεν γνωρίζουν σύνορα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό ο ιατρικός κόσμος της Ευρώπης να ενώσει τις δυνάμεις του», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει