Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον ΕΟΠΥΥ, με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή του, για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των πληρωμών των συμβεβλημένων γιατρών

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον ΕΟΠΥΥ, με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή του, για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος των πληρωμών των συμβεβλημένων γιατρών

από admin
Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης καθώς μόνο ένα ποσοστό των γιατρών έχουν πληρωθεί για τις επισκέψεις και ιατρικές πράξεις του μηνός Μαρτίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη. Ο ΕΟΠΥΥ δεν τηρεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση ενώ δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν στα έτη 2010, 2011 και 2012.

Παρά τις ανακοινώσεις του Φορέα ότι οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί για το μήνα Μάρτιο πολλά μέλη του ΙΣΑ διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πληρωθεί και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση στην επιστολή του ΙΣΑ σχετικά με τις οφειλές των ασφαλιστικών απέναντι στον ΕΟΠΥΥ.

Η μη αποπληρωμή των οφειλομένων οδηγεί συνειδητά πλέον, ενόψει και της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, σε οικονομική καταστροφή τους ιδιώτες ιατρούς και εργαστήρια.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η απαράδεκτη καθυστέρηση του ΕΟΠΥΥ στην πληρωμή των οφειλών του έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα εργαστήρια τα οποία αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Με αυτή την στάση το υπουργείο Υγείας βάλει εναντίον του γιατρού της γειτονιάς, ο οποίος αδυνατεί πλέον να συντηρήσει το ιατρείο του και κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Έτσι εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, στα οποία πρόκειται να παραδοθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει