Αρχική Επαγγελματικά Οι δεσμέυσεις της λίστας Βαρουφάκη για το ασφαλιστικό

Οι δεσμέυσεις της λίστας Βαρουφάκη για το ασφαλιστικό

από editor

Ο εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού προγράμματος και ο εξορθολογισμός των παροχών περιλαμβάνονται, μεταξυ άλλων, στη λίστα Βαρουφάκη, που εστάλη από την ελληνική Κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΔΝΤ.
Πιο συγκεκριμένα στα μεταρρυθμιστικά μέτρα που πρότεινε η Ελλάδα, και τα οποία εγκρίθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από το Eurogroup, αναφέρουν σχετικά με το ασφαλιστικό πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση “παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση”.
Αναλυτικότερα, στο 6σέλιδο κείμενο αναφέρεται:

  •  Η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού προγράμματος . Οι ελληνικές αρχές θέλουν: να συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε επιχειρησιακά μέτρα για την ενοποίηση και εξισορρόπηση πολιτικών συνταξιοδότησης και την εξάλειψη της φοροδιαφυγής αλλά και των κινήτρων που αυξάνουν σε υπερβολικό βαθμό την πρόωρη συνταξιοδότηση στο χώρο της οικονομίας , και πιο συγκεκριμένα στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα .
  • Εδραίωση συνταξιοδοτικών κεφαλαίων για την εξοικονόμηση πόρων
  • Σταδιακή κατάργηση των τελών για λογαριασμό “τρίτων” κατά έναν δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.
  • Εδραίωση μιας στενής σχέσης μεταξύ των συνταξιοδοτικών εισφορών και του εισοδήματος , εξορθολογισμό των παροχών , ενίσχυση των κινήτρων που δηλώνουν την αμοιβούμενη εργασία και παροχή στοχευμένης βοήθειας σε εργαζόμενους ηλικίας 50 έως 65 ετών , συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος του Κατώτατου Βασικού Εισοδήματος , έτσι ώστε να εξαλειφθεί η κοινωνική και πολιτική πίεση για πρόωρη συνταξιοδότηση που επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει