Αρχική Επαγγελματικά Ξεκίνησε η Διαπραγμάτευση των Συμβάσεων των Γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Ξεκίνησε η Διαπραγμάτευση των Συμβάσεων των Γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

από admin

από την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης υπό την αιγίδα του ΠΙΣ

 

  • Αμεση Νομοθετική Ρύθμιση για τις συμβάσεις των Γιατρών τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ

 

Το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, ζήτησε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας Α.Γεωργιαδη, η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ), σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Α. Μπέζα και του Γεν. γραμματέα του Υπουργείου Γ. Καλλίρη, στα πλαίσια διαλόγου που ξεκίνησε η ΠΕΔ για τη διαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων για τις ιατρικές επισκέψεις των κλινικών συμβεβλημένων γιατρών.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλης, η Ταμίας του ΠΙΣ και Πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά μέλος της ΠΕΔ Βάνα Ανεμοδουρά, ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Γιάννης Μπασκόζος, ο Ταμίας του ΙΣΑ και μέλος της ΠΕΔ Φώτης Πατσουράκος και το μέλος της ΠΕΔ Τάσος Τσάτσος. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Γιώργος Αποστολόπουλος.

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ κος Βοζίκης, η εκπρόσωπος της Υποεπιτροπής Διαπραγματευσης για τις Ιατρικές Επισκέψεις κα Μίκα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γαρύφαλλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις.

Κατά τη συζήτηση, η ΠΕΔ έθεσε ως κόκκινες γραμμές τα εξής:

1) Το μόνο θεσμικό όργανο διαλόγου με τον ΕΟΠΥΥ και τα Υπουργεία, καθώς και της διαπραγμάτευσης των συμβάσεων των γιατρών, είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με τη Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που δημιούργησε.

2) Ζητούμε συλλογικές συμβάσεις που θα υπογραφούν από τον ΕΟΠΥΥ με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους υπό την αιγίδα του ΠΙΣ

3) Ισότιμο δικαίωμα στις συλλογικές συμβάσεις πρέπει να έχουν όλοι οι γιατροί, ιδιαίτερα συμπεριλαμβανομένων και των νέων συναδέλφων με τίτλο ειδικότητας

4) Άμεσα πρέπει να επανενεργοποιηθούν οι συμβάσεις των Γιατρών των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται ακόμη σε νομοθετικό κενό, παρόλη τη λεκτική δέσμευση του Υπουργού Υγείας για έναρξη των συμβάσεων τους ως συμβεβλημένων γιατρών ΕΟΠΥΥ από 1/4/2014.

Ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προς του Πάσχα θα υπάρξει ειδική τροπολογία στη Βουλή, ώστε να καλυφθεί το νομοθετικό κενό και να προχωρήσουν άμεσα οι συμβάσεις, όπως είχε υποσχεθεί.

Τέλος η ΠΕΔ, επεσήμανε, για ακόμη μια φορά, στον Υπουργό Υγείας την κατεπείγουσα αναγκαιότητα εφαρμογής ενός κλειστού προϋπολογισμού από τον ΕΟΠΥΥ προειδοποιώντας ότι τα παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις είναι πλέον χωρίς αντίκρισμα και πρότεινε την αναπροσαρμογή των κονδυλίων και την κατανομή με προσδιοριζόμενο όριο δαπάνης ανά πάροχο/εργαστήριο, ανά ειδικότητα κι ανά νομό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με τον ΠΙΣ και την ΠΕΔ, θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια για τα δικαιώματα των γιατρών του, για τις συμβάσεις και το εργασιακό καθεστώς των συμβεβλημένων γιατρών και εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ, μέσα από έναν συλλογικό αγώνα, στον οποίον καλούνται να συμμετέχουν όλα τα μέλη του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει