Αρχική Επαγγελματικά Να διασώσει η κυβέρνηση έστω και τώρα, την ΠΦΥ – Ηχηρό Ψήφισμα των γιατρών ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ

Να διασώσει η κυβέρνηση έστω και τώρα, την ΠΦΥ – Ηχηρό Ψήφισμα των γιατρών ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ

από admin

Να σεβαστεί τις διαχρονικές της δεσμεύσεις και να διασώσει έστω και την τελευταία στιγμή τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), καλούν την Κυβέρνηση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ, όπως προκύπτει από το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ιατρών του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής την Κυριακή. 

Αναλυτικά, στο ψήφισμα, αναφέρονται τα εξής:

«Η διάλυση της ΠΦΥ που ξεκίνησε με τον Ν.4238/2014 του Γεωργιάδη, συνεχίζεται με την αδράνεια της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και δυστυχώς ελλοχεύει πλέον ο υπαρκτός κίνδυνος να κλείσουν Μονάδες μετά την μνημονιακή αξιολόγηση των Δομών. Ο κατάπτυστος Ν.4238/2014 πρέπει να καταργηθεί όπως άλλωστε και προεκλογικά δήλωναν κυβερνητικά στελέχη, ειδικότερα σήμερα που οι ανάγκες της κοινωνίας αυξάνονται καθημερινά και λόγω των ανασφάλιστων, των ανέργων και των προσφύγων.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και απαιτεί από την Κυβέρνηση:

1. Να δώσει την δυνατότητα επανόδου, όλων των απολυμένων συναδέλφων.
2. Να δώσει την δυνατότητα επανόδου των συναδέλφων που υπηρετούσαν με συμβάσεις έργου επί πολλά έτη στο ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ.
3. Να κριθούν όσοι συνάδελφοι υπηρετούν σήμερα και να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι που έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις.
4. Να δοθούν προσωποπαγείς θέσεις σε όλους τους γιατρούς, διατηρώντας την εργασιακή τους σχέση και επίσης το δικαίωμα της επανεπιλογής της εργασιακής σχέσης σε όσους επέλεξαν την ΠΑΑ κάτω από τον εκβιασμό του Α. Γεωργιάδη.
5. Να αποσυρθεί η απαράδεκτη παράγραφος 4ββ του άρθ.28 του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου, η οποία αντίκειται στο άρθρο 20 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα έννομης προστασίας σε κάθε Έλληνα πολίτη.
6. Για τους γιατρούς χωρίς ειδικότητα, να ενταχθούν ισότιμα στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο με τους υπόλοιπους γιατρούς του ΠΕΔΥ.
7. Η επέκταση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας να γίνει μόνο εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών για ασφαλή και επαρκή λειτουργία και όχι με την εξόντωση των σημερινών υπηρετούντων.
8. Την πλήρη μισθολογική εξομοίωση των ΠΑΑ σύμφωνα με το Ν.4368/2016.
9. Την εξαίρεση πρώτα από όλα της Υγείας-Πρόνοιας από τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης.

Εξουσιοδοτούμε την ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ να αποφασίσει κινητοποιήσεις.

Ζητάμε από τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, καταλήγει το Ψήφισμα το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ψυχάρης και ο γενικός γραμματέας Δ. Λιανός, να στηρίξουν τις θέσεις μας, με στόχο την αναβάθμιση-ανόρθωση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας.

Πηγή: onmed.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει