Αρχική Επαγγελματικά Νέους δρόμους συνεργασίας με την ομογένεια της Αμερικής

Νέους δρόμους συνεργασίας με την ομογένεια της Αμερικής

από editor

Νέοι δρόμοι συνεργασίας άνοιξαν μεταξύ του Ι.Σ.Α. και της ομογένειας για τη στήριξη των νέων γιατρών και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη στη Νέα Υόρκη.

 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. είχε επαφές με παράγοντες της ομογένειας με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας για τη συνδρομή των νέων γιατρών που πάνε για εκπαίδευση ή για εργασία στην Αμερική, με δυνατότητες υποτροφίας ή φιλοξενίας. Ακόμη συζητήθηκε η συνδρομή της ομογένειας σε συνεργασία με την εκκλησία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι έχει ήδη υπάρξει αδερφοποίηση του Ι.Σ.Α. με την Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης η οποία διατηρεί γραφείο στον Ι.Σ.Α. για την υποστήριξη των νέων γιατρών που αναζητούν είτε εργασία είτε προοπτική εκπαίδευσης στην Αμερική.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και η Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η κρίση στη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και οι φιλανθρωπικές δράσεις των Ελληνοαμερικανικών οργανώσεων για την υποστήριξη και την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Πρόεδροι των Ενώσεων κ.κ. Σ. Μεζίτης και Γ. Λιακέας, ενώ συμμετείχαν και οι πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ.κ. Γ. Ηλιόπουλος και Β. Φιλίππου αντίστοιχα, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Φ. Φράγκος και πολλοί παράγοντες της ομογένειας που συνεχώς συνεισφέρουν για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας κκαι του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα. Ήδη η συνεισφορά της ομογένειας και της εκκλησίας της Αμερικής ήταν πολύτιμη καθώς στήριξαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησε ο Ι.Σ.Α. με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πριν 2,5 χρόνια, απ’ την πρώτη στιγμή με την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού που κάλυψαν σημαντικές ανάγκες. Προσδοκούμε σε ακόμα πιο στενή συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού και των νέων γιατρών μας».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Πατούλης παρέλασε μαζί με τους γιατρούς της ομογένειας συμμετέχοντας στην πανηγυρική παρέλαση που έγινε στην 5η Λεωφόρο ενόψει της εθνικής επετείου. Για πρώτη φορά πρόεδρος του Ι.Σ.Α. συμμετέχει στους εορτασμούς τιμώντας την ομογένεια στην οποία χτυπά η καρδιά του ελληνισμού.

Γραφείο Τύπου Ι.Σ.Α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει