Αρχική Επιστημονικά άρθραΧειρουργική Νέα διάκριση για την ομάδα ρομποτικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Νέα διάκριση για την ομάδα ρομποτικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

από admin

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2012.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέα διάκριση για την ομάδα ρομποτικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

 

 

H φετινή βράβευση της ομάδας ρομποτικής & λαπαροσκοπικής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο διεθνές συνέδριο SLSMIRASRS, πραγματοποιήθηκε, αρχές Σεπτεμβρίου, στο Westin Copley Place της Bοστώνης στις ΗΠΑ.

 

Συγκεκριμένα ο Δρ Κ. Κωνσταντινίδης και η ομάδα του (Σ. Χειρίδης, Π. Χρυσοχέρης, Π. Χειρίδης, Μ. Γεωργίου και Φ. Αντωνακόπουλος, Χ. Χαριτόπουλος, Π. Φερέτος), κατέκτησαν διακρίσεις για τις καλύτερες εργασίες σε μορφή βίντεο και συγκεκριμένα στη Ρομποτική Χειρουργική Μιας Τομής (Single Site Robotic Surgery) και στη Ρομποτική Παγκρεατεκτομή (Whipple και Περιφερική Παγκρεατεκτομή).

 

Το διεθνές συνέδριο με θέμα «Εβδομάδα Ελάχιστα Τραυματικής Χειρουργικής» διοργάνωσαν, από κοινού, οι τρεις παγκόσμιες επιστημονικές εταιρείες: SLS (Society of Laparoscopic Surgeons), MIRA (Minimally Invasive Robotic Association) και SRS (Society of Robotic Surgery) και συμμετείχαν 850 κορυφαίοι επιστήμονες από 75 χώρες.

 

Η πρώτη διάκριση της ομάδας αφορά στις ρομποτικές επεμβάσεις Single Site, δηλαδή επεμβάσεις με χρήση του συστήματος da Vinci, μέσω μίας μικροτομής μόλις 1,5 εκατ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • Χολοκυστεκτομή (μεγαλύτερη εμπειρία διεθνώς)
  • Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης – Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (πρώτη διεθνώς)
  • Αφαίρεση Κύστης Νεφρού (πρώτη διεθνώς)
  • Ρομποτική Αφαίρεση Κύστης Περικαρδίου (πρώτη διεθνώς).

 

Η ομάδα διακρίθηκε, επίσης, για την παρουσίαση της εμπειρίας και των αποτελεσμάτων της στις παρακάτω Ρομποτικές Επεμβάσεις που αναλύθηκαν στο συνέδριο:

  • Ρομποτική Αποκατάσταση Αχαλασίας Οισοφάγου
  • Ρομποτική Κολεκτομή για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις
  • Ρομποτική Παγκρεατεκτομή για καρκίνο παγκρέατος.

 

Στο συνέδριο εγινεη παρουσίαση των επεμβάσεων Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής (υστερεκτομές, ινομυοματεκτομές, αφαίρεση κύστεων ωοθήκης κτλ) από τον Δρ. Κ. Κωνσταντινίδη και τον συνεργάτη του, γυναικολόγο χειρουργό, Δρ. Πέτρο Χειρίδη.

 

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών,  το 1991 εισήγαγε πρώτος την Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Ελλάδα και το 2006 τη Ρομποτική Χειρουργική.

 

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 12.000 λαπαροσκοπικές και περισσότερες από 700

ρομποτικές επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής (ΕΕΕΡΧ) και της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS).ζ

 

Η βράβευση της ομάδας συμπίπτει με τη συμπλήρωση έξι ετών από την πρώτη ρομποτική χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στις 26 Σεπτεμβρίου 2006.

 

Για την προσφορά του στη Ρομποτική Χειρουργική Μιας Τομής, ο παγκοσμίου φήμης χειρουργός M.Gagner «απένειμε» στον Δρ. Κωνσταντινίδη τον τίτλο του «Champion of Single Site Robotic Surgery».

Ο Δρ.Κ.Κωνσταντινίδης τόνισε σχετικά: «Είμαστε βαθύτατα ικανοποιημένοι που η ποιότητα της δουλειάς μας όχι μόνο μπορεί και συναγωνίζεται τις ομάδες του εξωτερικού, αλλά συχνά τις ξεπερνά με παρουσία πιο δυναμική και πιο ρηξικέλευθη. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συγκεντρώσαμε το ενδιαφέρον σε τέτοιο βαθμό που μας ζητήθηκε να εκπαιδεύσουμε στην Ελλάδα χειρουργούς από άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη Ρομποτική».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει