Αρχική Επαγγελματικά Νέα εξόρμηση των ράμπο της υγείας. ΕΟΦ, Σισμανόγλειο και Παστέρ μεταξύ των στόχων τους

Νέα εξόρμηση των ράμπο της υγείας. ΕΟΦ, Σισμανόγλειο και Παστέρ μεταξύ των στόχων τους

από editor

“Μπαράζ” ελέγχων στην οικονομική διαχείριση μίας σειράς φορέων και προγραμάτων διέταξε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ράμπο της υγείας θα κάνουν “φύλλο και φτερό” τα λογιστικά του Νοσοκομείου “Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ”, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (από το 2012 έως σήμερα), καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Παράλληλα, έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και για δύο έργα, εποπτευόμενα από το ΥΥΚΑ. Ο πρώτος αφορά το έργο “Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητική και Συντονιστική Υποστήριξη”, ενώ ο δεύτερος θα γίνει για το έργο “Σύστημα Παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη”.

Διαχειριστικοί έλεγχοι θα διεξαχθούν επίσης από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και σε όλα τα έργα για την Ψυχική Υγεία, τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας από το έτος 2005 έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να κάνει εξονυχιστικές έρευνες στα οικονομικά των φορέων του είχε μετουσιωθεί σε πράξη ήδη από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη – αν και χωρίς προς το παρόν σχετικές ανακοινώσεις- η διενέργεια διαχειριστικού-οικονομικού ελέγχου σε ΕΟΜ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΠΥ, ΕΠΥ και ΙΦΕΤ.

Σε συνεργασία με: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει