Αρχική Επαγγελματικά Με ΚΥΑ 585 θέσεις επικουρικών στα νοσοκομεία

Με ΚΥΑ 585 θέσεις επικουρικών στα νοσοκομεία

από admin

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία εγκρίνεται η κάλυψη 585 θέσεων επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι παραπάνω θέσεις αφορούν όλες τις ειδικότητες, πλην γιατρών (νοσηλευτές, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, μαίες, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό κ.α).

Τις επόμενες μέρες οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα αναρτήσουν την προκήρυξη ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Η διαδικασία επιλογής θα γίνει από τις ΥΠΕ με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με τις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας παράλληλα με τους διορισμούς των 985 μόνιμων εργαζόμενων που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκήρυξη 4Κ και 5Κ) αλλά και με τη δεύτερη δέσμη προσλήψεων που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για την κάλυψη 2.440 θέσεων σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει