Αρχική Επαγγελματικά Μέτρα για την έλλειψη εμβολίων λαμβάνει το ΥΥΚΑ

Μέτρα για την έλλειψη εμβολίων λαμβάνει το ΥΥΚΑ

από admin

Τη διαβεβαίωση ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα έχει ομαλοποιηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις ελλείψεις παιδιατρικών εμβολίων, έδωσε το Υπουργείο Υγείας, μετά από σχετική σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε με επροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το “σήμα κινδύνου” που εξέπεμψαν παιδίατροι και φαρμακοποιοί για τις χρονίζουσες ελλείψεις, η ηγεσία του ΥΥΚΑ συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη, στην Αριστοτέλους, στην οποία και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ),  του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας.

“Η πολιτικη ηγεσία ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι το προσωρινό πρόβλημα παραγωγής- στο οποίο οφείλεται η έλλειψη των σκευασμάτων στη χώρα μας- αντιμετωπίζεται και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του επόμενου 10ημέρου” διευκρινίστηκε από το ΥΥΚΑ μετά το πέρας της σύσκεψης.

Το πρόβλημα, πρέπει να επισημανθεί, αφορά κυρίως επαναληπτικά εμβόλια τα οποία χορηγούνται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, για ασθένειες όπως ο κοκίτης, η διφθερίτιδα,  ο τέτανος, η πολιομυελίτιδα και ο αιμόφιλος.

 

Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει