Αρχική Επαγγελματικά Κουρουμπλής: Μπορούμε να γίνουμε η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου

Κουρουμπλής: Μπορούμε να γίνουμε η Ελβετία του Νότου στην παραγωγή φαρμάκου

από editor

Ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας είναι σαφής και η ελληνική κυβέρνηση θέλει να τον στηρίξει, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκδήλωση της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας το βράδυ της Τετάρτης.

 

«Όλοι οφείλουμε, στο μέτρο του δυνατού, να στηρίξουμε μια προσπάθεια, που αφορά στην πατρίδα και την κοινωνία. Όλοι πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό όραμα, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι η συνέχιση της κατάστασης δεν οδηγεί σε κανένα δρόμο εξόδου από αυτή την καταστροφική κρίση», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Π. Κουρουμπλής προσθέτοντας πως οι μέχρι τώρα συνταγές που επιβλήθηκαν απεδείχθησαν καταστροφικές για την υγεία της οικονομίας.

 

«Υπάρχει αντιβίωση απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει αν πραγματικά η πολιτεία, η ελληνική κυβέρνηση ιεραρχήσει τις πολιτικές επιλογές και αποφασίσει να αποτυπώσει μια καθαρή, ειλικρινή αναπτυξιακή πολιτική. Η ανάπτυξη αυτή λέγεται «παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα».

 

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, το ελληνικό φάρμακο είναι ένας κλάδος που μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των ελληνικών επιχειρήσεων και να την παντρέψει με το πλούσιο δυναμικό της χώρας.

 

«Γιατί δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι η Ελβετία του νότου στην παραγωγή φαρμάκων;», αναρωτήθηκε με νόημα και υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να δημιουργήσει κανόνες, στους οποίους θα πρέπει να κινείται η επιχειρηματικότητα, με δίκαιο και κατανοητό φορολογικό σύστημα. Ο κ. Π. Κουρουμπλής την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε ένα δημιουργικό και ειλικρινή διάλογο, καθώς η κυβέρνηση τη θεωρεί συντελεστή της ανάπτυξης της χώρας.

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ και ειδικότερα τα μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι, κ.κ. Θεόδωρος Τρύφων, Δημήτρης Δέμος και Βασίλης Κάτσος, ζήτησαν από τη νέα πολιτική ηγεσία να στηρίξει την ανάπτυξη, μέσα και από τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς αποτελεί την τελευταία ελπίδα του παραγωγικού ιστού της χώρας και τη λύση στο πρόβλημα.

 

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όπως υπογράμμισαν, είναι ο μοναδικός κλάδος που αντιστάθηκε στην έλλειψη της ρευστότητας, στο κούρεμα του PSI, στην απαξίωση των εξαγωγών αλλά και στην τεράστια φορολογία και παρ’ όλα αυτά δεν προχώρησε σε απολύσεις, δεν μείωσε μισθούς και συνέχισε να επενδύει.

 

Όμως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχασαν το στοίχημα της ανάπτυξης. «Μας κούρεψαν και μας πήραν το σπίτι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Δέμος.

Πηγή: Υγεία 360

Μπορεί επίσης να σας αρέσει