Αρχική Επαγγελματικά Ικανοποιείται αίτημα του ΠΙΣ για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου

Ικανοποιείται αίτημα του ΠΙΣ για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου

από admin

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ικανοποιείται αίτημα του ΠΙΣ για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου

 

Στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής θα παραστεί σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, όπου θα συζητηθεί η διάταξη για την παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας άγονων και δυσπρόσιτων νησιωτικών περιοχών. Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις.

Η παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών ιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου αποτελεί αίτημα του ΠΙΣ το οποίο έχει κατατεθεί στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας εδώ και περίπου πέντε μήνες.

Έχει ήδη σταλεί κατάλογος με Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, κυρίως ακριτικών νησιωτικών περιοχών, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελλείψει ιατρικού προσωπικού. Ο ΠΙΣ πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί μέρος των αναγκών περίθαλψης των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ θα συμμετάσχει στην κοινή πορεία διαμαρτυρίας των Επιστημονικών Φορέων για το ασφαλιστικό.

Στις 2:00 μμ, ο κ. Βλασταράκος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κυρία Φώφη Γεννηματά, μετά από πρόκληση της ιδίας, προκειμένου να συζητήσουν για το ασφαλιστικό.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει