Αρχική Χωρίς κατηγορία Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Μίζερη υγειονομική κάλυψη πληθυσμού έναντι «πινακίου φακής»

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Μίζερη υγειονομική κάλυψη πληθυσμού έναντι «πινακίου φακής»

από editor

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 749/31-1-2018

 

 

Το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με αξιομνημόνευτη προχειρότητα και  έλλειψη σχεδιασμού προσπαθούν με άτακτες και βιαστικές κινήσεις να επιβάλλουν ένα πρότυπο Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας που απέχει έτη φωτός από την Ελληνική πραγματικότητα και από την επιστημονική πρακτική σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Χωρίς να προηγηθεί διαπραγμάτευση με το ιατρικό σώμα και με αμφιλεγόμενα στοιχεία υγειονομικής χαρτογράφησης, στήνεται ένα εγχείρημα μίζερης υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού έναντι «πινακίου φακής». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάλεσαν τους Οικογενειακούς Γιατρούς να υπογράψουν συμβάσεις οικονομικά ασύμβατες με τη λειτουργία Ιδιωτικού Ιατρείου και λειτουργικά επικίνδυνες για τη σωστή υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

 

Το ιατρικό σώμα σε όλη τη χώρα και στην περιφέρεια ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας επιδεικνύοντας ωριμότητα και σεβασμό προς το λειτούργημά του και την Υγεία των ασθενών, δηλώνει απόλυτη διάθεση αποχής από αυτό το υγειονομικό «έκτρωμα».

 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους ότι η υλοποίηση αυτής της πολιτικής θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την ελεύθερη πρόσβαση σε Ιατρικές Υπηρεσίες που έχουν μέχρι σήμερα. Πλέον υγειονομική κάλυψη θα έχουν μόνο οι έχοντες, ενώ οι οικονομικά ασθενέστεροι αφήνονται στη μοίρα τους.

 

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ να αποσύρει την απαράδεκτη πρόταση που έφερε για σύμβαση στους Οικογενειακούς Γιατρούς και να προσέλθει σε σοβαρό διάλογο με τους κατά τόπους συλλόγους και τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να χαρτογραφηθούν υπεύθυνα οι ανάγκες του πληθυσμού και των ασφαλισμένων, να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στο γιατρό και να συμφωνηθεί η αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα με τέτοιο τρόπο που θα καλύπτει τους ασφαλισμένους και που θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αξιοπρεπή και αξιόπιστο τρόπο.

    Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος           Ο Γραμματέας

Άννα   Μαστοράκου    Γεώργιος   Σκρουμπής     Γεώργιος   Πατριαρχέας

Αναλυτικά το Δελτίο τύπου εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει