Αρχική Επαγγελματικά ΙΑΣΩ: 13ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου

ΙΑΣΩ: 13ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου

από editor

Ειδικό σεμινάριο για την πρακτική άσκηση των γυναικολόγων σε μεθόδους αντιμετώπισης ασθενών με HPV σχετιζόμενες βλάβες πραγματοποιεί το ΙΑΣΩ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του 13ου Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 08:30, το πρακτικό μέρος “Hands on” του σεμιναρίου στην Κλινική  ΙΑΣΩ, Λεωφ. Κηφισίας 37-39 Μαρούσι. Το θεωρητικό μέρος  του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Ιουνίου του 2015 στο ξενοδοχείο ΗILTON Aθηνών.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μόλυνση με τον ιό HPV είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη καρκίνου όχι μόνο στον τράχηλο της μήτρας, αλλά και σε άλλες ανατομικές περιοχές του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, όπως ο κόλπος, το αιδοίο και ο πρωκτός.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη, θα δοθεί έμφαση στην θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων και την πρόληψη καρκίνου τραχήλου μήτρας.

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης (European Federation for Colposcopy, EFC) και τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης (British Society for Colposcopy and Cervical Pathology, BSCCP) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.

 

Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει