Αρχική Χωρίς κατηγορία Ελληνική Σχολή Μαστολογίας

Ελληνική Σχολή Μαστολογίας

από admin

Αθήνα 26 Μαρτίου 2012                                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την ερχόμενη Παρασκευή , 30 Μαρτίου,  ξεκινάει φέτος με τους καλύτερους οιωνούς ο 3ος χρόνος σπουδών στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας, η λειτουργία της οποίας  τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Σχολής Μαστολογίας.

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι αυστηρά περιορισμένος στους 40 εκπαιδευόμενους γιατρούς και τηρείται με σχολαστικότητα η σειρά προτεραιότητας.  Οι σπουδαστές, θα εφοδιαστούν με το περιεχόμενο των ομιλιών σε CD, ενώ τα μαθήματα της Σχολής  θα πραγματοποιηθούν σε πέντε διήμερους κύκλους , από εξειδικευμένους και διακεκριμένους στο είδος τους ιατρούς.

Τα θέματα των μαθημάτων της   Σχολής Μαστολογίας, της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι η ,  περιλαμβάνουν όλο  το φάσμα της διαγνωστικής και θεραπευτικής αγωγής του μαστού, από την Ιστοπαθολογία, την κλινική εξέταση, τις απεικονιστικές μεθόδους, τη χειρουργική αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων, καθώς και τις συμπληρωματικές θεραπείες που εφαρμόζονται σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

«Η λειτουργία της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας ξεκίνησε το 2009 και η επιτυχία της , δικαίωσε την απόφαση μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της, καθώς εκ του αποτελέσματος η ύπαρξη της κρίθηκε απαραίτητη για την εκπαίδευση νέων γιατρών» δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας δρ κ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας κατάφερε να  εντάξει τη λειτουργία της  μέσα στα δρώμενα της Ελληνικής Ιατρικής εκπαίδευσης. Ο αριθμός των ιατρών που παρακολούθησαν τα μαθήματα τον πρώτο και    δεύτερο χρόνο  δικαίωσε το εγχείρημα. Η πρώτη χρονιά αξιοποιήθηκε παράλληλα για να εδραιωθεί η οργάνωση και η λειτουργικότητα της Σχολής, γεγονός που απέδωσε τους καρπούς της τη δεύτερη χρονιά, καθώς πλέον ο αριθμός των γιατρών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είναι αρκετά μεγάλος, με αποτέλεσμα να μπεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051

EMAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www.cosmosep.gr .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει