Αρχική Επαγγελματικά Εκτός πλαφόν συνταγογράφησης όλα τα φάρμακα για την Πνευμονική Υπέρταση

Εκτός πλαφόν συνταγογράφησης όλα τα φάρμακα για την Πνευμονική Υπέρταση

από editor

Παρέμβαση για το αλαλούμ που είχε προκύψει με τη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Κοντός, με απόφασή του ανακοίνωσε μάλιστα πως εφεξής εξαιρείται από το πλαφόν συνταγογράφησης το σύνολο των σκευασμάτων που λαμβάνουν οι πάσχοντες στο πλαίσιο της αγωγής τους.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε σε συνέχεια του προβλήματος που ανέκυψε εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί σε αρκετούς γιατρούς η ένδειξη ότι έχουν υπερβεί τα όρια δαπάνης συνταγογράφησης, ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος, ο ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς γύρω από το πρόβλημα, καλώντας τους να μην σταματήσει η συνταγογράφηση έως ότου η ΗΔΙΚΑ να επιδιορθώσει το τεχνικό λάθος. Με αφορμή ωστόσο το ατυχές περιστατικό, ο Οργανισμός προχώρησε σήμερα σε ένα επιπλέον βήμα για την εξυπηρέτηση των ασθενών με πνευμονική υπέρταση, τα οποία όως είναι γνωστό λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πάθησης τους.

Δεδομένου λοιπόν ότι μόνο κάποια από τα σκευάσματα που λαμβάνουν περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης, ενώ τα υπόλοιπα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης, ο κ. Κοντός με απόφασή του την Πέμπτη, και μετά από εισήγηση της Ειδικής 7μελούς Επιτροπής της υπ΄ αριθμ. 12449/7.02.2014 υπουργικής απόφασης, εξαίρεσε από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει