Αρχική Επαγγελματικά Αντίθεση ΙΣΑ για το νέο σύστημα ΠΦΥ-απαξίωση ιατρών

Αντίθεση ΙΣΑ για το νέο σύστημα ΠΦΥ-απαξίωση ιατρών

από editor

To Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του, -στο πλαίσιο της σημερινής του συνεδρίασης- εκφράζει την αντίθεσή του, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς αποτελεί υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τους ασθενείς και αντιμετωπίζει με απαξίωση τους λειτουργούς της υγείας.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, για να αποτρέψει την αναγκαστική επίταξη των ιατρών των Κέντρων Υγείας και των ΠεΔΥ, τους οποίους αυθαίρετα και απολυταρχικά το υπουργείο Υγείας, επιχειρεί να «βαφτίσει» οικογενειακούς γιατρούς, για να καλύψει τα κενά του θνησιγενές και ιδεοληπτικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλει σε γιατρούς και ασθενείς ,με μοναδικό στόχο να ελαχιστοποιήσει το κόστος.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του υπουργείου Υγείας, να αποκόψει τη δίοδο των ασθενών, στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας που οδηγείται αναγκαστικά στη μετανάστευση με αποτέλεσμα σήμερα να στηρίζει με επιτυχία, τα υγειονομικά συστήματα των άλλων χωρών.

Διαμαρτυρόμαστε για τις απαξιωτικές αμοιβές και συνθήκες εργασίας που το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να επιβάλλει στους λειτουργούς της υγείας ,εκμεταλλευόμενο την ανεργία και την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο.

Ο Έλληνας γιατρός είναι αξιοπρεπής και θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσής του.

Ζητούμε ελεύθερη επιλογή γιατρού και υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους ασθενέστερα οικονομικά ασθενείς ,οι οποίοι πλήττονται περισσότερο με το νέο σύστημα καθώς αποκόπτονται από τον εξειδικευμένο ιατρό που έχουν ανάγκη.

Ο ΙΣΑ ζητά ένα υψηλού επιπέδου σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα καλύπτει ισότιμα όλους τους ασθενείς, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας και θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ιατρικό κόσμο, αξιοποιώντας όλο το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει