Αρχική Επαγγελματικά Άμεση αλλαγή του τρόπου χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ζητούν οι Οδοντίατροι

Άμεση αλλαγή του τρόπου χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ζητούν οι Οδοντίατροι

από editor

Χωρίς απάντηση…παραμένει προς το παρόν η πρόσκληση για συνάντηση που έχει αποστείλει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προς τον υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να συζητηθεί η επίσπευση της έκδοσης σχετικής υπουργική απόφασης με την οποία θα “ανοίγει ο δρόμος” για την αλλαγή του συστήματος χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΟΟ, κ. Αθανάσιος Κατσίκης, η εφαρμογή του νέου συστήματος το οποίο έχει επεξεργαστεί η Ομοσπονδία είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο καθώς μεταξύ άλλων θα βάλει άμεσα οριστικό τέλος στο φαινόμενο των “μαϊμού” οδοντιάτρων, αφού μέσα από τις διαδικασίες του θα διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο “η πιστοποίηση των επισήμως καταρτισμένων οδοντιάτρων και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας”.

Σύμφωνα με την ΕΟΟ μάλιστα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η μηχανογραφική υποστήριξη της διαδικασίας και η Ομοσπονδία πλέον είναι σε θέση να προχωρήσει στη σχετική ενημέρωση όλων των συλλόγων της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της εν λόγω μεταρρύθμισης.

“Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να επισπεύσουμε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης , αλλά και να του εκθέσουμε τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου,  χωρίς  ωστόσο να μας έχει απαντήσει” αναφέρει ο κ. Κατσίκης. Και συμπληρώνει: “Η οδοντιατρική είναι η κατ΄ εξοχήν επιστήμη της πρόληψης και αυτή την στιγμή έχει ουσιαστικά απαξιωθεί με την ισχνή παρουσία της στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την απουσία της από τον ΕΟΠΥΥ”.

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών από την πολιτεία στην ΕΟΟ, σημειώνεται, είχε ψηφισθεί στο νόμο 4025/ 2011 και είχε ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Iανουαρίου 2015 Δόθηκε όμως παράταση μέχρι την 1η Μαΐου και επίκειται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σε συνεργασία με: stogiatro.gr

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει