Αρχική Επαγγελματικά Φυσικοθεραπευτές: 600 κενές θέσεις στο ΕΣΥ- Τεράστιο οικονομικό βάρος για τους ασθενείς

Φυσικοθεραπευτές: 600 κενές θέσεις στο ΕΣΥ- Τεράστιο οικονομικό βάρος για τους ασθενείς

από editor

Στους ασθενείς μετατοπίζεται το οικονομικό βάρος από την έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού, καθώς αυτή την στιγμή από το ΕΣΥ,  υπάρχουν περίπου 600 κενά. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών επισημαίνει ότι τα χρόνια της κρίσης, που το ΕΣΥ αποτελεί “καταφύγιο” για τους δοκιμαζόμενους πολίτες της χώρας, τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης έχουν τεράστιες ελλείψεις φυσικοθεραπευτών και καλεί την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα αποκατάστασης, τα οποία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ασθενείς που χρειάζονται αποκατάσταση έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΦ κ. Γιώργος Μπάκας αναφέρει: “Η τελευταία πρόσληψη φυσικοθεραπευτών έγινε πριν από πέντε χρόνια, ενώ κατά το διάστημα αυτό, πολλοί έχουν αποχωρήσει από το σύστημα” και συμπληρώνει: “Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού – φυσικοθεραπευτών, ώστε ο δημόσιος τομέας να είναι σε θέση να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες στους πολίτες”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας υπηρετούν σήμερα 600 φυσικοθεραπευτές, ενώ άλλες τόσες θέσεις είναι κενές! Περίπου 300 φυσικοθεραπευτές αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί δραματικά. Τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ασκληπιείο Βούλας, τα οποία σηκώνουν μεγάλο βάρος της αποκατάστασης, δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο ΠΣΦ εκτιμά ότι χιλιάδες Έλληνες χρειάζονται ετησίως υπηρεσίες φυσικοθεραπείας. Αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν ανάγκη αποκατάστασης.

Σε αντίθεση με την μεγάλη αναγκαιότητα, τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης σε κάποιες περιοχές της χώρας υπολειτουργούν και σε άλλες είναι κλειστά και έχουν οδηγηθεί σε μαρασμό, ενώ έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα του ελληνικού λαού για τον εξοπλισμό τους!!!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καλεί την πολιτεία να αναλογιστεί το μέγιστο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα και να προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπισή του!

 

Σε συνεργασία με: onmed.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει