Αρχική Επαγγελματικά Στο μικροσκόπιο ο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά έλεγχος στα οικονομικά και τη διαχείριση του οργανισμού

Στο μικροσκόπιο ο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά έλεγχος στα οικονομικά και τη διαχείριση του οργανισμού

από admin
Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη
Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας τα οικονομικά του μεγαλύτερου υγειονομικού φορέα της χώρας.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η νέα ηγεσία προτίθεται να ξεσκονίσει όλες τις τελευταίες δραστηριότητες του ΕΟΠΥΥ ώστε να διαπιστώσει πως γινόταν η διαχείριση αλλά και που ακριβώς μοιράζοντας υα 6 δις ευρώ που κινεί ετησίως ο φορέας.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών που θα αναλάβουν να ελέγξουν με κάθε λεπτομέρεια τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr, αναμένεται να είναι εκτός των άλλων και οι εγκρίσεις σε ειδικές θεραπείες που έδινε ο οργανισμός και κυρίως σε εκείνες που χρειάζονταν μετάβαση στο εξωτερικό.
Ταυτόχρονα θα εξετασθεί βήμα προς βήμα ο προϋπολογισμός για να βρεθεί πως μοιραζόταν το ρευστός στους παρόχους και μέσα σε αυτή τη διαδικασία θα ελεγχθεί και αν υπήρχαν …προτεραιότητες στην αποπληρωμή των οφειλών του φορέα.

Ήδη σχετικές πληροφορίες έχουν φθάσει στα αυτιά της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας και όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης στο HealthReport.gr, εντολή του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να εξετασθούν όλες οι συναλλαγές που έγιναν με χρήματα του δημοσίου.
Ο σχετικός έλεγχος αναμένεται να ξεκινήσει μετά την τοποθέτηση του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ μετά και την παραίτηση του Δημήτρη Κοντού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει