Αρχική Επαγγελματικά ΠΙΣ: Η υγεία και η περίθαλψη χρειάζονται 2,7 δισ ευρώ ως όριο ασφαλείας

ΠΙΣ: Η υγεία και η περίθαλψη χρειάζονται 2,7 δισ ευρώ ως όριο ασφαλείας

από editor

Σε θετική κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Πέμπτη 2 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, προσθέτοντας, ότι «προσβλέπουμε όλοι ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται, προκειμένου η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, να αναταχθεί». 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όμως, οφείλει να επισημάνει ότι οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία είναι 4,3 % του ΑΕΠ, τη στιγμή που τα ελάχιστα όρια ασφαλείας για κάθε σύστημα Υγείας είναι 6% κι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε λοιπόν το όριο ασφαλείας χρειάζεται 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να αποδοθούν στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Πιστεύουμε ότι τα μηνύματα που έδωσε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του παρουσία στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης αποφάσεων, οι οποίες θα αναμορφώσουν τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με ψυχραιμία αλλά και συνεχή αγώνα, θα προσπαθήσει ώστε η Υγεία και η Περίθαλψη στη χώρα μας να στηρίζονται σε κανόνες ασφάλειας και ποιότητας και η ευπρεπής ιατρική λειτουργία να είναι κανόνας απαραβίαστος για κάθε ιατρικό λειτουργό, αλλά και αποφάσεων της Πολιτείας, προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε συνεργασία με: onmed.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει