Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τα οικονομικά προβλήματα των ιατρών

Ο ΙΣΑ πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τα οικονομικά προβλήματα των ιατρών

από editor

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), κα. Λούκα Κατσέλη, αναφορικά με τις δυνατότητες οικονομικής ελάφρυνσης των ιατρών και των ιατρικών εταιρειών.

Ο κ. Πατούλης τόνισε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι γιατροί, λόγω της μη πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της καθυστέρησης καταβολής των τρεχουσών δαπανών, σε συνδυασμό με τα «κουρέματα» που έχουν υποστεί στα δεδουλευμένα τους και τις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων πουν έχουν λάβει.

Η κα. Κατσέλη από την πλευρά της σημείωσε πως υπάρχει διάθεση διευκόλυνσης μέσω διαδικασίας πέντε βαθμίδων, ανάλογα με την κάθε περίπτωση και το ζήτημα που έχει κάθε γιατρός.

«Αποκτάμε το οξυγόνο για το σήμερα και χτίζουμε τις δυνατότητες για νέες διευκολύνσεις για την επιβίωση των γιατρών αύριο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Η συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στο πεδίο των ρυθμίσεων, προκειμένου ο κάθε γιατρός να μπορέσει να διατηρήσει την βιωσιμότητα του ιατρείου του.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τις επόμενες ημέρες στόχο έχει να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κο. Χουλιαράκη, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της εκταμίευσης των χρημάτων για την αποπληρωμή των οφειλομένων στους γιατρούς.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Ταμίας του ΙΣΑ, κος. Φώτης Πατσουράκος και η Νομική Σύμβουλος κα. Δήμητρα Κονιδάρη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει