Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, συμπληρώνοντας τη σχετική Εξουσιοδότηση-Δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, συμπληρώνοντας τη σχετική Εξουσιοδότηση-Δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

από editor
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι η καταστροφική πολιτική του Υπουργείου Υγείας, οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο και πλήττει τη Δημόσια Υγεία, καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, στις 23 Μαρτίου 2018 στα γραφεία του ΙΣΑ, αποφασίσθηκε η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, σε επίπεδο Ιατρικών Συλλόγων καθώς και η συστράτευση του ιατρικού κόσμου, για την απόσυρση του καταστροφικού clawback που  οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τον ιατρικό κόσμο και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Για το λόγο αυτό ο ΙΣΑ, με ομόφωνη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με βάση όσα αποφασίσθηκαν στην Σύσκεψη έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα,
(http://www.isathens.gr/exsousiodotisi-dilwsi-pros-isa) στην οποία  τα μέλη του, καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την Εξουσιοδότηση-Δήλωση στο Σύλλογο, προκειμένου ο ΙΣΑ να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό επίκειται επίσης η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τις  Επιστημονικές και τις Επαγγελματικές Ενώσεις  που προβλέπει την εκ μέρους τους υιοθέτηση της ανάγκης ο ΙΣΑ να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, να διεκδικήσει την απόσυρση του παράλογου και καταστροφικού clawback καθώς και να προβεί στη δημιουργία Επιτροπής, για τον καθορισμό της ελάχιστης τιμής αποζημίωσης, της ιατρικής επίσκεψης και κάθε ιατρικής πράξης και εργαστηριακής εξέτασης, με βάση το πραγματικό κόστος, στο πλαίσιο της βέλτιστης ιατρικής πρακτικής.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συστράτευση, για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφική πολιτική του υπουργείου Υγείας που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και τη ξενιτιά τον Έλληνα γιατρό. Η πολιτική που ακολουθείται είναι επικίνδυνη, τόσο για τον ιατρικό κόσμο, όσο και για τον ασθενή. Η επαγγελματική και επιστημονική μας απαξίωση είναι μέρος ενός σχεδίου που προωθεί τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό την υποταγή στους στόχους του μνημονίου. Ο ιατρικός κόσμος, ενωμένος σε ένα κοινό και ισχυρό μέτωπο, θα αγωνιστεί  για να αποτρέψει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και θα διεκδικήσει  δίκαιη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την πολιτεία. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δημόσια υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

   

Μπορεί επίσης να σας αρέσει