Αρχική Επαγγελματικά Ο ΙΣΑ κάνει σύσταση στους χρόνιους πάσχοντες να απευθυνθούν άμεσα στο θεράποντα ιατρό τους σε περίπτωση που παραμέλησαν την παρακολούθηση της πάθησής τους κατά τη διάρκεια του lock down

Ο ΙΣΑ κάνει σύσταση στους χρόνιους πάσχοντες να απευθυνθούν άμεσα στο θεράποντα ιατρό τους σε περίπτωση που παραμέλησαν την παρακολούθηση της πάθησής τους κατά τη διάρκεια του lock down

από editor

Γ. Πατούλης : «Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα»

Οι δράσεις του ΙΣΑ για τη στήριξη των μελών του, που παρέμειναν στις επάλξεις κατά τη διάρκεια της επιδημίας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι γιατροί της Αθήνας διατήρησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους στηρίζοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Ο ΙΣΑ επισημαίνει την ανάγκη της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας και καλεί την πολιτεία να εξασφαλίσει τα αναγκαία μέσα και να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας όσο και για τους ασθενείς.
Παράλληλα εφιστά την προσοχή στους ιδιώτες ιατρούς και στις δομές Π.Φ.Υ. για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ συνεχίζει τη διανομή των 500.000 μέσων προστασίας που εξασφάλισε για τα μέλη του.
Στο πλαίσιο του Δ.Σ. συζητήθηκε επίσης το σοβαρό θέμα της αύξησης της θνησιμότητας που παρατηρήθηκε σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της επιδημίας από παθήσεις που δεν συσχετίζονται με τον κορωνοϊό.
Ο ΙΣΑ απευθύνει σύσταση στους χρόνιους πάσχοντες να απευθυνθούν άμεσα στο θεράποντα ιατρό τους, σε περίπτωση που παραμέλησαν την παρακολούθηση της πάθησής τους κατά τη διάρκεια του lock down.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει με την ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα. Τα μέτρα προφύλαξης παραμένουν καθώς ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας. Ο ΙΣΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία και με τις πρωτοβουλίες που πήρε και τις δράσεις του έχει συμβάλλει σημαντικά στην στήριξη των πολιτών και στην υγειονομική θωράκιση της χώρας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει