Αρχική Επαγγελματικά Οικονόμου: Ισχνό το ενδιαφέρον για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

Οικονόμου: Ισχνό το ενδιαφέρον για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ

από editor

«Το ισχνό ενδιαφέρον είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της ανεπάρκειας των κυβερνητικών σχεδιασμών», δηλώνει ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τα αποτελέσματα για τη στελέχωση των 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας.

Αναλυτικά, η δήλωσή του τη Δευτέρα έχει ως εξής «Η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) συνάντησε την αδιαφορία των γιατρών, καθώς για τις 1.195 θέσεις (γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) υποβλήθηκαν μόλις 600 αιτήσεις. Το ισχνό ενδιαφέρον είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της ανεπάρκειας των κυβερνητικών σχεδιασμών».

Να θυμίσουμε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ότι σε 22.678 ανέρχονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη στελέχωση των 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας, ωστόσο η πλειοψηφία που εκδήλωσε ενδιαφέρον, δεν είναι γιατροί, αλλά νοσηλευτές ΤΕ (2.605) και διοικητικό – οικονομικό προσωπικό (9.427). Για τη θέση των Γιατρών Ειδικότητας, δήλωσαν ενδιαφέρον 206 άτομα, για την Παιδιατρική 219 και για την Παθολογία 158.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «παρά την περί του αντιθέτου εσκεμμένη φημολογία, εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός γιατρών, κυρίως, στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά όχι δυστυχώς στην περιφέρεια και στα νησιά. Επίσης, πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιάτρων (219) που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δυστυχώς, όμως για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε διαχρονική δυσκολία η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω brain drain να καλυφθούν με επάρκεια θέσεις στην περιφέρεια και τα νησιά. Στους λοιπούς κλάδους παρουσιάστηκε ιδιαίτερα υψηλός αριθμός αιτήσεων. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, αναμένεται εντός του ερχόμενου διμήνου να τεθεί σε λειτουργία μεγάλος αριθμός από τις νέες δομές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει