Αρχική Επαγγελματικά “Μπαρούτι” μυρίζει ο χώρος της υγείας

“Μπαρούτι” μυρίζει ο χώρος της υγείας

από editor

“Ρολά” κατεβάζει η υγεία την Τετάρτη 20 Μαΐου, καθώς νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Μονάδες Πρόνοιας έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας μάλιστα έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΥΚΑ, στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα κτήρια, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΟΕΝΓΕ

Πιο συγκεκριμένα, να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις έχει ήδη προσκαλέσει τα μέλη της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε Γενικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή Προέδρων από όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρη Βαρνάβα, πρόκειται για μία προειδοποιητική πανυγειονομική απεργία, στόχος της οποίας είναι να υπάρξει άμεσα η εφαρμογή ενός άμεσου σχεδίου διάσωσης της δημόσιας περίθαλψης.

Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, επείγουσα συμπληρωματική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων (κατ΄ ελάχιστον από τα 1,4 στα 2 δισ. ευρώ),  προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατάρτιση σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των ΤΕΠ, άνοιγμα όλων των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ, υλοποίηση σχεδίου για την ΠΕΦ, αλλά και κατάθεση νέου νομοθετικού πλαισίου για τις προμήθειες, κατάργηση της ΕΣΑΝ ΑΕ και της εισφοράς του ενός ευρώ ανά συνταγή, καθώς και τη σύνταξη νέου Υγειονομικού Χάρτη.

ΕΙΝΑΠ
Πλήρη στήριξη στην πανυγειονομική κινητοποίηση δίνει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ), επισημαίνοντας μία σειρά αοιχτών θεμάτων που εξακολουθούν να υποβαθμίζουν τον τομέα της υγείας, και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το ζήτημα με τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών, την υποστελέχωση και την έλλειψη επαρκών πόρων.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, μεσημέρι της Τετάρτης (στις 12:30μμ) μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους, η επαρκής στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η κατάργηση μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, η εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών, αλλά και η ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών.

ΠΟΠ ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ), σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως θα συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου 2015, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Από την ΠΟΠ ΕΚΑΒ μάλιστα προτείνεται στα Σωματεία να συγκεντρώσουν τα οχήματα στα κατά τόπους Δημαρχεία/ Περιφέρειες προκειμένου “να κάνουν βάση εκεί και να δοθούν υπομνήματα με τα προβλήματα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει