Αρχική Επαγγελματικά ΙΣΑ: Απαράδεκτο το σχέδιο για την ΠΦΥ, επιστρέφεται στο ΥΥ

ΙΣΑ: Απαράδεκτο το σχέδιο για την ΠΦΥ, επιστρέφεται στο ΥΥ

από admin

Για την Πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υποστήριξη της Μεταρρύθμισης  ΠΦΥ

(Επιτροπή Σουλιώτη) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το Σχέδιο για την ΠΦΥ της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Επιτροπή Θεοδωράκη) επιστράφηκε ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ από τον ΙΣΑ στο ΥΥ

 

 

Ο ΙΣΑ δε θα επιτρέψει τον επιστημονικό και επαγγελματικό θάνατο των Ελλήνων ιατρών

Στις 4/10/2013 παρεδόθη στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη και στον Γ.Γ. του ΙΣΑ κ. Τσούκαλο Ευστάθιο από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η μελέτη της Eπιτροπής για την Yποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Π.Φ.Υ. (Επιτροπή Σουλιώτη)

Εν συνεχεία, στις 8/10/2013 παρεδόθη στον ΙΣΑ το νέο Σχέδιο για την ΠΦΥ που ανέπτυξε στο Υπ.Υγείας η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επιτροπή Θεοδωράκη).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επιστρέφει ως απαράδεκτο, αυτό το σχέδιο για την Π.Φ.Υ. της Ομάδας Δράσης, στο οποίο δεν γίνεται ουσιαστική αναφορά στα ιδιωτικά ιατρεία. Η πρόταση αυτή είναι πλήρως απορριπτέα καθότι  γυρνά την Ιατρική 60 χρόνια πίσω, όταν δεν υπήρχαν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και υποειδικότητες, οπότε ο ασθενής απευθυνόταν αποκλειστικά στον οικογενειακό ιατρό. Η πρόταση αυτή διπλασιάζει όχι μόνο τα έξοδα, αλλά και το χρόνο πρόσβασης του ασθενή σε εξειδικευμένο γιατρό ή σε Νοσοκομείο, με απρόβλεπτες για την υγεία του συνέπειες.

Ο ΙΣΑ εμμένει στις απόψεις του με γνώμονα την Δημόσια Υγεία το όφελος της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών του και αναμένει την καταλυτική συμμετοχή των μελών του, ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις μας.

Ο ΙΣΑ θα διεκδικήσει τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην ΠΦΥ όλων των πολιτών, καθώς επίσης θα πιέσει ώστε όλοι οι ιατροί να είναι χρήσιμοι μέσα σε ένα ποιοτικό σύστημα παροχής Π.Φ.Υ.

Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των 2/3 των ιατρείων από την υλοποίηση τέτοιων προτάσεων για την Π.Φ.Υ. Σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση του ιατρικού σώματος θα είναι μοναδική.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει