Αρχική Επαγγελματικά Ευαγγελισμός: Χιονοστιβάδα οι απολύσεις επικουρικών – Διαμαρτυρία στην Διοίκηση

Ευαγγελισμός: Χιονοστιβάδα οι απολύσεις επικουρικών – Διαμαρτυρία στην Διοίκηση

από editor

Παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του Ευαγγελισμού θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καθώς όπως αναφέρουν, οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών, παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.
Ευαγγελισμός: Χιονοστιβάδα οι απολύσεις επικουρικών - Διαμαρτυρία σήμερα στην ΔιοίκησηΕπιπλέον, τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το ΣΕΝΕ και την ΕΙΝΑΠ του Ευαγγελισμού, πρόκειται να απολυθεί από τον Ευαγγελισμό, γιατρός ορθοπεδικός και όπως όλα δείχνουν, ακολουθούν και άλλοι.

Όπως εξηγεί το Σωματείο, πριν τις συγχωνεύσεις (2013) υπηρετούσαν 14 ειδικευμένοι ορθοπεδικοί. Σήγημερα, υπηρετούν – σε συνθήκες αυξημένων αναγκών-μόλις 8. Με την απόλυση της επικουρικής συναδέλφου, μένουν 7 ορθοπεδικοί, οι περισσότεροι με 30 -35 χρόνια υπηρεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη φυσικής αντοχής, για τις τεράστιες ανάγκες της εφημερίας, των χειρουργείων κλπ.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη Νίκαια με την απόλυση ενδοκρινολόγου, στον Ευαγγελισμό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και τώρα και σε κάθε περίπτωση απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι τοιυ Ευαγγελισμού απαιτούν:

– κανένας επικουρικός οπουδήποτε κλάδου να μην απολυθεί

– σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

– μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

– βάζουμε φρένο στο επαπειλούμενο κλείσιμο ή υποβάθμιση τμημάτων.

Το ΣΕΝΕ τονίζει ότι αγωνίζεται για το μέλλον και την επιστημονική αναβάθμιση των νέων συναδέλφων που το σύστημα τους εξωθεί στην μετανάστευση και στην «ζητανιά» για μία θέση εργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει