Αρχική Επαγγελματικά Ερευνα & Καινοτομία : Nεα

Ερευνα & Καινοτομία : Nεα

από admin

 

  1. Ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)
  2. Εκδήλωση “Συμβουλές για επιτυχημένες προτάσεις στον Ορίζοντα 2020 – Αριστεία στην Επιστήμη: FET & MCSA”
  3. Παρουσίαση ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης από το ΕΚΤ σε εκδήλωση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις
  4. Προκήρυξη 31 υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα και 80 ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα από το ΙΚΥ
  5. Σημαντική διάκριση για το πρωτοποριακό phone-drone της ομάδας SenseLab στο Πολυτεχνείο Κρήτης
  6. Βράβευση του ΕΚΕΤΑ στον παγκόσμιο διαγωνισμό ANSYS Hall of Fame 2016
  7. Πρόσκληση για συμμετοχή στο 3ο Technology Forum και τον θεσμό “Συνεργάζομαι”‘
  8. Έως τις 4 Απριλίου η υποβολή προτάσεων για το Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας “egg – enter•grow•go”
  9. Ευρωπαϊκό έργο FORGΕ: Ανοικτή Πρόσκληση για τη δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων

 

  • Ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)
    Ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για AEI, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).
  • Εκδήλωση “Συμβουλές για επιτυχημένες προτάσεις στον Ορίζοντα 2020 – Αριστεία στην Επιστήμη: FET & MCSA”
    Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020), διοργανώνει ημερίδα για τα προγράμματα Αριστείας του Oρίζοντα 2020, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα Future and Emerging Technologies και Marie Sklodowska Curie Actions. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της διαδικασίας υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων και η παροχή συμβουλών και καλών πρακτικών από συντονιστές και αξιολογητές των προγραμμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου (15:30-18:00), στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
  • Παρουσίαση ευρωπαϊκών πηγών χρηματοδότησης από το ΕΚΤ σε εκδήλωση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις
    Με μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup Europe Week). Στην Αθήνα διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις «Startup your Experience» στο Athens Center for Entrepreneurship, με τη συμμετοχή πολλών ιδρυτών νεοφυών εταιρειών, ενώ στο Europe Direct του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα», στην οποία συμμετείχε ο Δρ Ηρακλής Αγιοβλασίτης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ΙCT στον Ορίζοντα 2020 και Σύμβουλος Διαχείρισης Καινοτομίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.
  • Προκήρυξη 31 υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα και 80 ερευνητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα από το ΙΚΥ
    Την προκήρυξη 31 θέσεων υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα και τη χρηματοδότηση 80 συνολικά ερευνητικών προγραμμάτων ανακοίνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα την 21η Μαρτίου 2016.
  • Σημαντική διάκριση για το πρωτοποριακό phone-drone της ομάδας SenseLab στο Πολυτεχνείο Κρήτης
    To project SaveME, που αφορά το πρώτο κινητό τηλέφωνο – drone παγκοσμίως, επιλέχθηκε αρχικά ανάμεσα σε περισσότερες από 1.000 ομάδες από 160 χώρες και σε τελικό στάδιο στους 3 finalists, με το Πολυτεχνείο Κρήτης να είναι ο πρώτος ελληνικός φορέας που επιτυγχάνει αυτή τη διάκριση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά αντικείμενα τεχνολογικής αιχμής.
  • Βράβευση του ΕΚΕΤΑ στον παγκόσμιο διαγωνισμό ANSYS Hall of Fame 2016
    Ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το City University of London (CUL), βραβεύθηκαν στο παγκόσμιο διαγωνισμό ANSYS Hall of Fame 2016 Competition με το βραβείο Best in Show: Academic, για εργασία τους που αφορά την ανάπτυξη μοντέλου προσομοίωσης των συνθηκών αλληλεπίδρασης καύσιμου-καταλύτη.
  • Πρόσκληση για συμμετοχή στο 3ο Technology Forum και τον θεσμό “Συνεργάζομαι”‘
    Το 3ο Technology Forum διοργανώνεται στις 18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 9:00-18:00), παράλληλα με τον θεσμό “Συνεργάζομαι”, με κεντρικό θέμα το σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο οι τοπικοί φορείς χρειάζεται να είναι ανταγωνιστικοί και να παράγουν καινοτόμα προϊόντα με διεθνή απήχηση. Στη διαδικασία της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, σημαντική είναι η συνεισφορά των παραγωγικών φορέων (εταιρίες πληροφορικής και βιομηχανίες), και των ερευνητικών οργανισμών (πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς), προκειμένου να αξιοποιηθούν οι γνώσεις και τα τεχνολογικά εργαλεία που διαθέτουν και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους.
  • Έως τις 4 Απριλίου η υποβολή προτάσεων για το Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας “egg – enter•grow•go”
    Ανακοινώθηκε η έναρξη του 4ου κατά σειρά κύκλου του Προγράμματος “egg – enter•grow•go”, το οποίο διοργανώνουν η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia, με στόχο τη στήριξη της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, νέοι και νέες 18-44 ετών που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο 12μηνο Πρόγραμμα έως και τις 4 Απριλίου 2016, στις 16:00.
  • Ευρωπαϊκό έργο FORGΕ: Ανοικτή Πρόσκληση για τη δημιουργία διαδικτυακών μαθημάτων
    Άνοιξε ο τέταρτος κύκλος υποβολής προτάσεων του ευρωπαϊκού έργου FORGE (Forging Online Education through FIRE) για τη δημιουργία ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων με δωρεάν πρόσβαση σε πραγματικά εργαστήρια και προηγμένες ερευνητικές υποδομές και υπηρεσίες. Το έργο FORGE στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FIRE (Future Internet Research and Experimentation) στοχεύει να διευρύνει την εμβέλεια της υποδομής για το διαδίκτυο του μέλλοντος και να εισάγει στην εκπαιδευτική κοινότητα την έννοια της έρευνας μέσω των πειραμάτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει