Αρχική Επαγγελματικά ΕΟΠΥΥ:Νέες συμβάσεις για όλους-απάντηση στους εφιάλτες

ΕΟΠΥΥ:Νέες συμβάσεις για όλους-απάντηση στους εφιάλτες

από admin

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

O ΙΣΑ ήταν και είναι υπέρμαχος  της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων με την δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού φορέα, ο οποίος όμως να λειτουργεί εύρυθμα και σε υγιείς βάσεις για το καλό τόσο των ασφαλισμένων όσο και των Ιατρών.

Ο ΙΣΑ ήδη προ τριετίας δηλαδή  από την αρχή ίδρυσης του ΕΟΠΥΥ είχε ζητήσει από τα μέλη του, να μην συμβληθούν για να έχει τον χρόνο και την δυνατότητα να διαπραγματευθεί  με τους καλλίτερους δυνατούς όρους, πλην όμως τα ιδιοτελή συμφέροντα κάποιων συνδικαλιστών μας στέρησαν αυτό το δικαίωμα, καθότι αποδέχθηκαν τις “άτυπες” και με επαχθείς όρους “συμβάσεις”, με αποτέλεσμα να βιώνουμε την σημερινή επώδυνη πραγματικότητα των ληξιπροθέσμων του ΕΟΠΥΥ, των εξευτελιστικών αμοιβών και  των απαράδεκτων clawback και rebate.

Η πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι όλοι μαζί και με τα ίδια δικαιώματα πρέπει να έχουμε τη πρόσβαση σε Πρωτοβάθμια , Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια περίθαλψη. Επιπροσθέτως η σημερινή και αυριανή διοίκηση του ΙΣΑ θα δίνει μάχες για το αγαθό της υγείας, αλλά και για τη κατάργηση των επαχθών μέτρων που μαστίζουν τους ιατρούς, όπως το clawback και το rebate, αλλά και θα συνεχίσει να ενημερώνει τη κοινή γνώμη για την κακόβουλη δράση αυτών των συνδικαλιστών, που διέσπασαν το αρραγές ιατρικό μέτωπο και δημιούργησαν την αδυναμία περαιτέρω διεκδικήσεων με το να δεχθούν οι ιατροί  “συμβάσεις” με SMS.

Ο ΙΣΑ παρεμβαίνοντας αόκνως και δυναμικά με γνώμονα τις διαχρονικά σταθερές και δυναμικές διεκδικήσεις του , πέτυχε για πρωτη φορά να δεχτεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τις ανοικτές συμβάσεις για όλους τους ιατρούς, που επιθυμούν να συμβληθουν με τον ΕΟΠΥΥ. Η διεκδίκηση μας αυτή  θα είχε επιτευχθεί και νωρίτερα αν δεν δρούσαν ύπουλα αυτοί, που διέσπασαν τον αγώνα μας, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν άλλοι ιατροί να έχουν το δικαίωμα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο αγώνας μας  συνεχίζεται ώστε οι επισκέψεις των Ιατρών να έχουν αξιοπρεπή αμοιβή και το ίδιο να γίνει για τις Ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις.
Το Ιατρικό σώμα θα δώσει ηχηρή απάντηση στους εφιάλτες και διασπαστές του ιατρικού σώματος στις επόμενες εκλογές της 12ης και 13ης Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει