Αρχική Επαγγελματικά Δεσμεύσεις Προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντού στον Πρόεδρο Π.Ι.Σ. κ. Μ. Βλασταράκο

Δεσμεύσεις Προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντού στον Πρόεδρο Π.Ι.Σ. κ. Μ. Βλασταράκο

από editor

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔEΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΠΥΥ κ. Δ. ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ. κ. Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ

Θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνός Μαρτίου 2015 στους παρόχους υγείας

Τη δέσμευση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι εντός του Ιουλίου, το αργότερο έως αρχές Αυγούστου, θα εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις του μηνός Μαρτίου για την πληρωμή των γιατρών, των εργαστηρίων, των διαγνωστικών κέντρων και των λοιπών παρόχων υγείας, απέσπασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε αυτή την ενέργεια παρά τις υφιστάμενες οικονομικές δυσκολίες και τις περιορισμένες εισροές του Οργανισμού.

Οι οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος είναι σοβαρές, αλλά οι πάροχοι υγείας, ιδιαίτερα οι εργαστηριακοί που καλούνται να πληρώνουν άμεσα αναλώσιμα και αντιδραστήρια, βρίσκονται στα όρια λειτουργίας και επιβίωσης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το θέμα της φαρμακευτικής κάλυψης του πληθυσμού.

Ο Γ. Γ Δημόσιας Υγείας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ ότι το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής φαρμακευτική περίθαλψη του πληθυσμού, καθώς και η επάρκεια της αγοράς όσον αφορά τις φαρμακευτικές ανάγκες. Προς το σκοπό αυτό συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση τρίμηνων και εξάμηνων συνταγών. Επίσης δόθηκε εντολή για παροχή δίμηνων συνταγών – σε διπλό παραπεμπτικό, το οποίο θα εκτελείται ανά μήνα.

Επισημαίνεται, ότι τα Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση οριακής λειτουργίας, με σοβαρές ελλείψεις. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει