Αρχική Εκλαϊκευμένα ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP – Μια καινοτόμος μέθοδος Αντιγήρανσης

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP – Μια καινοτόμος μέθοδος Αντιγήρανσης

από admin

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είναι μια νέα μέθοδος που υπόσχεται λαμπερό και σφριγηλό δέρμα. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι «εκμεταλλεύεται» συστατικά του ίδιου μας του σώματος! Με ποιον τρόπο, όμως, γίνεται αυτό και ποιες είναι οι δυνατότητές της;

Γράφει ο

Αναστάσιος Τσεκούρας

Πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής ΛΗΤΩ

Η ανάγκη κάθε γυναίκας για λαμπερό και σφριγηλό δέρμα ανώδυνα και χωρίς νυστέρι βρίσκει απάντηση στη νέα θεραπεία κοσμητικής ιατρικής που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η αυτόλογη κυτταρική αναγέννηση του δέρματος (Regen ACR) είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος μεσοθεραπείας, η οποία αξιοποιεί την πληθώρα των αυξητικών παραγόντων και μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αναζωογονώντας το δέρμα και αναστρέφοντας τη φθορά που προκαλείται από τις επιδράσεις του χρόνου και των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή και φυσική τεχνική, που προσφέρει ορατή βελτίωση σε διάφορα αισθητικά προβλήματα του δέρματος, όπως η χαλάρωση, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, οι μαύροι κύκλοι, η αλωπεκία, οι ουλές ακμής και οι ραγάδες.

Σημαντικό επίσης είναι ότι μέσω της αυτόλογης μεσοθεραπείας επιταχύνεται ο χρόνος επούλωσης και επανόρθωσης του δέρματος έπειτα από ατυχήματα και εγκαύματα, που είναι η πρώτη αιτία εφαρμογής της συγκεκριμένης θεραπείας.

Τρόπος και περιοχές εφαρμογής

H διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας ξεκινά με τη λήψη μιας μικρής ποσότητας αίματος από την ενδιαφερόμενη, που κατόπιν διοχετεύεται σε μια ειδική συσκευή. Εκεί διαχωρίζεται το αίμα στα συστατικά του, από τα οποία λαμβάνουμε για τη θεραπεία μόνο το πλάσμα, μέσα στο οποίο βρίσκονται συμπυκνωμένοι αυξητικοί παράγοντες που διεγείρουν τη διαδικασία αναγέννησης του ιστού.

Το «μίγμα» αυτό που περιλαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά του πλάσματος εγχέεται ενδοδερμικά για την αναζωογόνηση και τη σύσφιγξη του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και των χεριών.

Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία επίσης αντιμετωπίζονται παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως η ανδρογενετική αλωπεκία, καθώς και άλλες μορφές τριχόπτωσης που προσβάλλουν γυναίκες και άνδρες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση, επιτυγχάνεται η αναδόμηση και ενισχύεται η αναπαραγωγή των κυττάρων του θύλακα της τρίχας με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση και την αναζωογόνηση των μαλλιών.

Μετά τη θεραπεία

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος, επιτρέποντας στην ενδιαφερόμενη να επιστρέψει αμέσως και κανονικά στις υποχρεώσεις της.

Η θεραπεία πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο συνιστά 3 θεραπείες με μεσοδιάστημα ενός μήνα μεταξύ τους, ενώ χρειάζονται 1-2 επαναλήψεις το χρόνο σε τακτά χρονικά διαστήματα, πάντα ανάλογα με την ποιότητα και τις ανάγκες του δέρματος, ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Η μέθοδος της αυτόλογης κυτταρικής αναγέννησης του δέρματος δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού προωθεί την αναπαραγωγή κολλαγόνου και διεγείρει τα κύτταρα, τα οποία ανανεώνουν και αναζωογονούν τον δερματικό ιστό. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνεται η ελαστικότητα, το σφρίγος και η ανθεκτικότητα του δέρματος. Η απόχρωση της επιδερμίδας γίνεται πιο φωτεινή, αναδομούνται οι ίνες του κολλαγόνου, βελτιώνεται η ελαστικότητά της, ενώ παράλληλα μειώνονται οι ρυτίδες και οι πτυχώσεις. Το δέρμα επανακτά την ικανότητά του να συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να είναι πιο ενυδατωμένο και νεανικό.

Η μέθοδος αυτή δίνει τα πιο δυναμικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος σε σχέση με την απλή μεσοθεραπεία, με συγκριτικό πλεονέκτημά της τη μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο και την ανάγκη λιγότερων επαναλήψεων. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια αυτόλογη θεραπεία και επομένως όλα τα συστατικά της θεραπείας προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό, καθιστώντας μηδαμινό τον κίνδυνο ανοσολογικών αντιδράσεων.

Με ποιες θεραπείες

μπορεί να συνδυαστεί

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως το botox, τα χημικά peelings, το υαλουρονικό οξύ, όπως επίσης εξειδικευμένα laser και ραδιοσυχνότητες για τη σύσφιγξη του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός είναι αυτός που θα κρίνει, σε συνεργασία με τον κάθε ενδιαφερόμενο, ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πηγή: leto.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει