Αρχική Επαγγελματικά Αποσύρεται η συνταγογράφηση από νοσηλευτές.

Αποσύρεται η συνταγογράφηση από νοσηλευτές.

από editor

“Αποσύρεται η υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 3567/19-1-2015 (ΦΕΚ: Β 79) απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τίτλο «Καθήκοντα και αρμοδιότητες νοσηλευτών-τριών», προκειμένου να υπάρξει χρόνος για ευρύτερη διαβούλευση σχετικά με το θέμα με όλους τους υγειονομικούς φορείς.”

Με αυτή τη σύντομη ανακοίνωση, το υπουργείο αποσύρει την απόφαση που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε το δικαίωμα συνταγογράφησης στους νοσηλευτές.

Ήδη, από χθες, κύκλοι του υπουργείου Υγείας έκαναν λόγο για απόσυρση της υπουργικής απόφασης, που αποτέλεσε την αιτία για να ξεσπάσει διαμάχη στον κόσμο της Υγείας, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ατυχή διατύπωση», επικαλούμενοι τα όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι νοσηλευτές μπορούν να χορηγούν ήπια σκευάσματα.

Την ίδια ώρα, ΠΙΣ και ΙΣΑ χαρακτήριζαν την απόφαση ως “προεκλογικού χαρακτήρα”, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένας υπουργός το δικαίωμα να ικανοποιεί αιτήματα επαγγελματικών κλάδων του χώρου της Υγείας με μικροπολιτικά και όχι επιστημονικά κριτήρια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/325052-pairnei-piso-telika-to-yp-ygeias-tin-apofasi-gia-dikaioma-syntagografisis-stous-nosileftes#ixzz3PXvFP5cO

Μπορεί επίσης να σας αρέσει