Αρχική Επαγγελματικά Απλήρωτοι εκατοντάδες νοσηλευτές με voucher

Απλήρωτοι εκατοντάδες νοσηλευτές με voucher

από editor

Μπορεί να κοστίζουν λιγότερο, αλλά περνάνε πιο σπάνια από το Ταμείο για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους. Ο λόγος για τους εκατοντάδες νοσηλευτές που εργάζονται με voucher και στους οποίους, όπως καταγγέλλει η ΕΝΕ, παρατηρείται “αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών” και μη καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού της προβλεπόμενης από το πρόγραμμα αποζημίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, μέχρι σήμερα σε λίγες μόνο περιπτώσεις οι δικαιούχοι έχουν εισπράξει μόνον το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη θεωρητική τους κατάρτισης των 240 ωρών, ενώ εργάζονται κανονικά στα ορισθέντα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αδιαλείπτως, καταφέρνοντας με δυσκολία να εξασφαλίσουν ακόμα και τα χρήματα που απαιτούνται για την καθημερινή τους μετακίνηση.

“Επειδή πρόκειται για ανέργους συναδέλφους μας, θεωρούμε ότι η αδικαιολόγητηκωλυσιεργία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, αντιστρατεύεται ευθέως στην έννοια της ηθικής και της δικαιοσύνης” αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της ΕΝΕ, η οποία και καλεί “την πολιτική ηγεσία, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας να σκύψουν με ευαισθησία πάνω στο φλέγον τούτο ζήτημα, αποκαθιστώντας άμεσα το δίκαιο των εκατοντάδων ανέργων νοσηλευτών”.

Το Υπουργείο Υγείας, υπενθυμίζεται, αξιοποιώντας το θεσμό του voucher μέσω του ΕΣΠΑ, ααπασχολεί εκατοντάδες νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας ως μόνιμη δύναμη των νοσοκομείων και των μονάδων της ΠΦΥ και του ΠΕΔΥ από το 2014 μέχρι και σήμερα.

 

Πηγή: stogiatro.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει