Αρχική Επαγγελματικά Αλεξιάδης σε γιατρούς: Θα βάλετε POS στα ιατρεία

Αλεξιάδης σε γιατρούς: Θα βάλετε POS στα ιατρεία

από admin
Δεν υπάρχει θέμα στοχοποίησης των γιατρών ή άλλων κλάδων, αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη επέκτασης του πλαστικού χρήματος είτε προαιρετικά είτε υποχρεωτικά, υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Είμαστε υπέρ εάν υλοποιηθεί η δέσμευση για το απόρρητο, δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

Η χρήση πλαστικού χρήματος θα επεκταθεί και προαιρετικά και υποχρεωτικά, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης δεν υπάρχει θέμα στοχοποίησης των γιατρών ή άλλων κλάδων, αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη επέκτασης του πλαστικού χρήματος είτε προαιρετικά είτε υποχρεωτικά.

Ειδικότερα ανέφερε ότι:

-Θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα και οι λύσεις θα αναζητηθούν σε συνεργασίας με τις τράπεζες.

Θα διασφαλιστεί πλήρως το φορολογικό απόρρητο για τις αποδείξεις ιατρικών δαπανών που προσκομίζουν οι πολίτες, όπως και το ιατρικό απόρρητο, το οποίο όμως είναι περισσότερο θέμα των τραπεζών.

Για τους ελέγχους με βάση το γερμανικό πρότυπο, ο υπουργός υποστήριξε: «για άλλη μία φορά υπήρξε διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Δεν ειπώθηκε τίποτα για σπίτια. Ωστόσο υπενθυμίζω ότι και σήμερα ο φορολογικός μηχανισμός έχει την δυνατότητα ελέγχων όλο το 24ωρο, ακόμη και σε χώρο κατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί ως έδρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Δεν είμαστε υπέρ των φοροφυγάδων. Είμαστε υπέρ της χρήσης των καρτών. Εφόσον όμως υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού για διασφάλιση ιατρικού απορρήτου».

Το προεδρείο του Συλλόγου ζήτησε επίσης αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου- σύμφωνα με πληροφορίες- σχεδιάζεται να αντιστοιχεί κάθε γιατρός στα αρχεία των τραπεζών με έναν μοναδικό κωδικό και όχι με συγκεκριμένη ειδικότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει