Αρχική Επαγγελματικά Έρχεται ξαφνικός θάνατος και για τον ΕΟΠΥΥ;

Έρχεται ξαφνικός θάνατος και για τον ΕΟΠΥΥ;

από admin

Έρχεται ξαφνικός θάνατος και για τον ΕΟΠΥΥ;Νέα έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία απεύθυνε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει σε ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός τόνισε στην “Ναυτεμπορική”, πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με την απεργία των γιατρών δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος

Ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για «πραγματική» μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας,  ενώ αναφερόμενος στις επικρίσεις του πρώην υπουργού Yγείας με τη Ν.Δ. και γιατρού Αθ. Γιαννόπουλου για τα γενόσημα σημειώνει με νόημα ότι «καλό είναι να μην προκαλούμε σύγχυση στην κοινή γνώμη».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός αρνήθηκε ότι έχει συγκρουσιακές αντιλήψεις, τονίζοντας πως η δημοσιότητα είναι απαραίτητη προκειμένου να εξηγεί όπως λέει ο ίδιος στον κόσμο τις επιλογές του.

Τέλος, ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στην δική του εμπειρία όσον αφορά την νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία, τόνισε πως ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, για ιατρικές εξετάσεις.

«Είναι πεποίθησή μου ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, χαρακτηρίζονται δε από πολύ υψηλή κατάρτιση και επαγγελματισμό» είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως απαιτούνται πολλές βελτιώσεις.

Υπενθυμίζουμε πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, προκαλώντας μεγάλη αγωνία σε χιλιάδες ασθενείς για το μέλλον της υγείας τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει