Ενημέρωση για άνεργους γιατρούς: Πρόγραμμα MobiPro

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΜοbiPro-EU «Προώθηση της επαγγελματικής κινητικότητας νέων σε αναζήτηση επαγγελματικής κατάρτισης και ανέργων ειδικευμένων στελεχών της Ευρώπης», ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (BMAS) της Γερμανίας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για όσους γιατρούς ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες εργασίας ή μετεκπαιδευτικών σπουδών στη Γερμανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 18η Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος, ενώ ακολούθως στις 19 και 20 Νοεμβρίου από τις 9 πμ μέχρι τις 5μμ, θα υπάρχει η δυνατότητα για ατομική συμβουλευτική ενημέρωση των γιατρών από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας Προσωπικού (ZAV) του Υπουργείου.

Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους ιατρούς < 40 ετών που επιθυμούν να εξασφαλίσουν και να κατοχυρώσουν συγκεκριμένη θέση εργασίας στη Γερμανία, γνωρίζοντας τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να παρευρεθούν και ενημερωθούν λεπτομερώς, ασχέτως γνώσης της γερμανικής γλώσσας, δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχετική πρόνοια για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας με επιδότηση από το γερμανικό κράτος.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν και γιατροί >40 ετών, καθώς και να συμμετέχουν στις ατομικές συνεντεύξεις, όμως διαφοροποιείται το σύστημα επιδότησης του προγράμματος.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα συζητηθούν στην εκδήλωση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Ευρέσεως εργασίας του ΙΣΑ, στα τηλέφωνα 210 3839770 εσωτ 211 και 212 καθώς και στο τηλέφωνο 6972 702589 ή στο email tkal@isathens.gr